Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Nový smutný rekord v USA: Desivá bilancia, denný počet obetí rapídne stúpol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali za posledných 24 hodín 2228 úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na utorkové údaje Univerzity Johna Hopkinsa.

Počet ľudí, ktorí zomreli v USA na ochorenie COVID-19 v priebehu jedného dňa, sa tak prudko zvýšil v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma dňami. Je to viac ako bilancia z 10. apríla, keď pribudlo 2108 obetí. Podľa údajov Univerzity Johna Hopkinsa so sídlom v americkom Baltimore ochoreniu podľahlo v Spojených štátoch už najmenej 25.757 ľudí, čo je najviac zo všetkých štátov na svete.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Spojeným štátom patrí aktuálne aj prvenstvo v počte infikovaných, ktorých je v krajine už vyše 608.000. Mesto New York oznámilo, že do celkového počtu obetí pripočítalo ďalších 3778 ľudí. Ide o osoby, ktoré pravdepodobne zomreli na ochorenie COVID-19, ale na koronavírus SARS-CoV-2 neboli pozitívne testované. Celkový počet mŕtvych po pripočítaní tohto nového počtu tak stúpol na vyše 10.000.

Denný počet obetí stúpol

Americký štát New York zaznamenal za posledných 24 hodín 778 úmrtí na nový koronavírus, čo je nárast oproti 671 úmrtiam v predchádzajúci deň, ale novoprijatých pacientov v nemocniciach a aj počet infikovaných je menej. V utorok to vyhlásil guvernér štátu Andrew Cuomo, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Celkový počet mŕtvych po pripočítaní nového denného počtu je v štáte New York, ohnisku nákazy v USA, 10.834, povedal Cuomo novinárom. Aktuálny denný počet sa blíži počtu zo štvrtka minulého týždňa, keď bolo hlásených 799 úmrtí. Cuomo však uviedol, že nákaza sa naďalej spomaľuje, pričom priemerný počet hospitalizovaných a intubovaných klesá.

KORONAVÍRUS Nový smutný rekord
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Guvernér doplnil, že novoprijatých hospitalizovaných ľudí bolo v pondelok okolo 1600, čo je pokles v porovnaní s vyše 3400 takýchto pacientov zaznamenaných začiatkom apríla. "Znižujeme mieru infikovaných," zdôraznil Cuomo. "Meníme krivku, každý deň. Dokazujeme, že my ovládame vírus, vírus neovláda nás," pokračoval guvernér.

New York postihla smrtiaca pandémia najviac z celých Spojených štátov, takmer polovica úmrtí v krajine nastala práve v tomto štáte. V celých USA podľahlo ochoreniu COVID-19 spôsobenému novým koronavírusom vyše 23.700 ľudí, ukazujú údaje prestížnej súkromnej Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Cuomo v pondelok oznámil, že pracuje na pláne postupného znovuotvorenia New Yorku po dlhých týždňoch prísnych opatrení obmedzujúcich život obyvateľov. Svoj krok vysvetlil tým, že najhoršie obdobie pandémie už majú "za sebou".

Viac o téme: USANew YorkKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu