Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

KORONAVÍRUS Čína potvrdila najviac infikovaných za mesiac: Väčšina súvisí s Ruskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

PEKING - Čína potvrdila v nedeľu 99 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac za vyše mesiaca. Oproti predchádzajúcemu dňu sa počet infikovaných viac než zdvojnásobil, informovala agentúra Reuters.

S výnimkou dvoch ide o prípady nákazy importované zo zahraničia, uviedla čínska Národná zdravotnícka komisia. Nové úmrtia v nedeľu nehlásili. Počet nových prípadov nákazy v Číne je najvyšší od 6. marca. Rekordne vysoké je aj množstvo importovaných prípadov. Oproti predchádzajúcemu dňu sa skoro zdvojnásobil (na 63) počet nakazených bez symptómov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spomedzi 97 nových zavlečených prípadov nákazy až 52 zaznamenali v najľudnatejšom čínskom meste Šanghaj. Až na jeden prípad všetci pricestovali 10. apríla jedným lietadlom z Ruska. Jeden pozitívne testovaný Číňan sa vrátil z Kanady.  

S Ruskom súvisí aj ďalších 21 importovaných prípadov, ktoré hlásili z provincie Chej-lung-ťiang ležiacej pri ruských hraniciach. Ide o čínskych občanov, ktorí sa vrátili do vlasti z Ruska. Čína eviduje celkovo už 82.052 infikovaných, z ktorých 3339 podľahlo ochoreniu vyvolanému novým koronavírusom. V nedeľu zverejnené čísla vychádzajú z údajov zozbieraných 11. apríla.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyRuskoČínaPekingKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu