Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Švédsko zaznamenalo v priebehu jedného dňa 114 nových úmrtí na COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Švédsko v utorok oznámilo ďalších 114 úmrtí na následky ochorenia COVID-19, čím sa celkový počet obetí v tejto krajine zvýšil na 591. Informovala o tom agentúra AFP.

Švédsky Úrad verejného zdravotníctva oznámil, že koronavírusom SARS-CoV-2, ktorí spomínané ochorenie vyvoláva, je nakazených celkovo 7693 ľudí. Švédsko má približne 10,3 milióna obyvateľov. Hlavný epidemiológ Anders Tegnell povedal, že Švédsko v uplynulých niekoľkých dňoch zaznamenalo mierny pokles počtu nových potvrdených prípadov nákazy, podľa neho je však priskoro povedať, či sa dosiahol vrchol epidémie.

Švédsko v boji proti šíreniu nákazy zaviedlo miernejšie opatrenia ako väčšina európskych krajín. Vláda vyzvala občanov, aby dodržiavali usmernenia týkajúce sa sociálnych kontaktov, zakázala zhromaždenia viac ako 50 ľudí a návštevy domovov dôchodcov. Švédska vláda však v predchádzajúcich dňoch požiada parlament o širšie právomoci v boji proti koronavírusu vrátane práva uzavrieť letiská a železničné stanice bez súhlasu zákonodarného zboru.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Viac o téme: MŕtviúmrtiaŠvédskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu