Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Izrael hlási 60 úmrtí, počet prípadov nákazy prekročil 9000

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Počet prípadov nákazy koronavírusom v Izraeli vzrástol v utorok o 395 na 9006. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctvo, ktoré citovala agentúra TASS. Počet úmrtí vzrástol o deväť na 60. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva je 153 pacientov vo vážnom stave, pričom 113 na pľúcnych ventilátoroch, a 683 sa uzdravilo.

Prvý prípad nákazy Izrael zaznamenal 27. februára. Prvé úmrtie 20. marca. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok oznámil sprísnenie nariadení, ktoré budú v Izraeli platiť prvé dni týždeň trvajúceho sviatku pesach. Ten sa začne v stredu po západe slnka a končí sa 16. apríla.

V snahe zabrániť zopakovaniu veľkého nárastu nakazených koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý v Izraeli zaznamenali po sviatku purim začiatkom marca, Izraelčania počínajúc utorkom od 16.00 h (miestneho času) až do 07.00 h v piatok nebudú smieť opustiť štvrť, kde bývajú.

Tento režim bude ešte prísnejší od 18.00 h v stredu až do 07.00 h vo štvrtok, keď bude platiť úplný zákaz vychádzania - ide pritom o sviatočný večer, ktorý sa v Izraeli zvyčajne trávi rodinnou večerou zvanou seder.

Viac o téme: IzraelKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu