Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čistič okien prežil pád zo 47. poschodia!

Robotník prežil pád z tohoto mrakodrapu.
Robotník prežil pád z tohoto mrakodrapu.

NEW YORK – Prežiť pád z desiateho poschodia je takmer nemožné. Len ťažko sa dá uveriť tomu, že niekto mohol prežiť pád zo 47. poschodia. Napriek tomu sa to v New Yorku pošťastilo čističovi okien Alcidesovi Morenovi.

Síce leží v kritickom stave v nemocnici, no otvoril už oči a hýbe všetkými končatinami. Podľa odborníkov jeho let nadol pribrzdila doska zo závesného zariadenia, ktoré tak poslúžilo ako vzdušný surf.

„Paťdesiat percent ľudí, ktorí spadnú zo štvrtého až piateho poschodia, zomrie. Ak ale spadne človek z desiateho až jedenásteho poschodia, zomrie takmer každý. Tento človek mal rozhodne byť mŕtvy,“ povedal po prijatí pacienta doktor Sheldon Teperman z nemocnice Jacobi Medical v Bronxe.

Jeho slová sedia na Morenovho brata Edgara, ktorý bol na plošine v osudnej chvíli tiež. Jeho telo našli záchranári na zemi bez známok života.

Súrodenci pracovali na vrchole mrakodrapu Solow Tower, bloku luxusných bytov na Manhattane. Podľa prvého vyšetrovania neboli poriadne upevnené kotviace laná, ktoré držali závesnú plošinu. K zemi sa tela oboch robotníkov rútili v jednej chvíli až 200 kilometrovou rýchlosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu