Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Vrchol pandémie v Poľsku nastane v máji alebo v júni, tvrdí Morawiecki

Mateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki (Zdroj: SITA/AP/Vadim Ghirda)

VARŠAVA - Vrchol pandémie koronavírusového ochorenia COVID-19 nastane v Poľsku v máji alebo v júni. Vyhlásil to v pondelok poľský premiér Mateusz Morawiecki, ktorého citovala tlačová agentúra PAP.

V pondelok a v utorok by mal zasadnúť krízový pracovný tím, ktorý vyhodnotí súčasné opatrenia v boji proti pandémii. Ten by sa mal takisto zhodnúť na prípadnom predĺžení opatrení. Hovorca vlády Piotr Mueller podotkol, že pracovný tím pravdepodobne neodporučí špeciálne opatrenia pre obdobie Veľkej noci.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Situácia je dynamická, preto to nemôžem povedať naisto, ale zatiaľ to vyzerá tak, že tím nebude formulovať takéto odporúčania," uviedol Mueller. Morawiecki dodal, že vláda vyčleňuje v nemocniciach špeciálne oddelenia pre pacientov infikovaných vírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19.

V krajine takisto funguje 20 nemocníc, ktoré sú vyhradené iba pre potvrdené prípady. Pre potreby nadchádzajúceho vrcholu pandémie Poľsko objednalo 1000 respirátorov, ktoré by mali doraziť v najbližších dňoch. Krajina disponuje tiež dostatkom ďalších ochranných pomôcok. Poľsko dosiaľ potvrdilo 4201 prípadov nákazy novým typom koronavírusu a 98 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: PandémiaPoľskoVaršavaKoronavírusMateusz Morawiecki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu