Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Dobrá správa z Talianska! Počet pacientov s ťažkým priebehom COVID-19 klesol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Firdia Lisnawati)

RÍM - V Taliansku v sobotu po prvý raz od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 klesol počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti. V krajine však zároveň začínajú panovať obavy, že ľudia prestanú dodržiavať prísne karanténne opatrenia. V nedeľu o tom informovala agentúra Reuters.

V sobotu sa na preplnených talianskych oddeleniach intenzívnej starostlivosti liečilo 3994 osôb, čo je oproti piatku pokles o 74 pacientov. "Je to veľmi dôležitá správa. Pomôže to našim nemocniciam nadýchnuť sa," uviedol v tejto súvislosti šéf talianskej civilnej ochrany Angelo Borrelli.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Talianske úrady už niekoľko dní ohlasovali, že pandémia v krajine dosiahla svoj vrchol a počty nakazených osôb by mali vďaka prísnym karanténnym opatreniam postupne začať klesať za predpokladu, že občania budú nariadenia vlády aj naďalej dodržiavať. Ako pripomína Reuters, na sociálnych sieťach už začali kolovať zábery, na ktorých je vidieť, ako sa skupinky ľudí aj napriek obmedzeniam začali pohybovať po Ríme, Neapole a Miláne.

"Na internete sa šíria videá, na ktorých je vidieť uvoľnenejšie chovanie niektorých ľudí. Našťastie však len niektorých. Nemali by sme nadobudnúť dojem, že sme sa už dostali do momentu, keď sa môžme vrátiť k normálnemu životu," uviedol na margo týchto záberov osobitný vyslanec talianskej vlády pre výnimočný stav v súvislosti s koronavírusom Domenico Arcuri. Taliansko patrí aj naďalej medzi štáty, ktoré pandémia nového koronavírusu postihla najviac. Takmer štvrtina z celosvetového počtu obetí ochorenia COVID-10 pochádza práve z tejto stredomorskej krajiny.

Viac o téme: StarostlivosťPacientiTalianskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu