Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Španielsko už tretí deň po sebe zaznamenalo nižší počet mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielsko zaznamenalo v nedeľu už tretí deň po sebe klesajúci počet úmrtí na pandémiu choroby Covid-19, spôsobovanej novým druhom koronavírusu. Za ostatných 24 hodín zomrelo na následky spojené s touto nákazou 674 ľudí. 

Informovala o tom agentúra AFP na základe oficiálnych údajov ministerstva zdravotníctva v Madride. Ide o najnižší počet mŕtvych v priebehu posledných desiatich dní. Celkový počet úmrtí, odkedy sa v Španielsku toto hromadné infekčné ochorenie koncom januára vyskytlo, tak dosiahol 12.418.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Momentálne je v krajine 130.759 infikovaných, čo je nárast o 6000 za jeden deň. Doposiaľ sa z tohto ochorenia uzdravilo 38.080 pacientov, uzatvára najnovšiu bilanciu rezort zdravotníctva. V sobotu španielske ministerstvo informovalo o 124.736 prípadoch nakazenia koronavírusom a 11.744 úmrtiach, pripomína francúzska tlačová agentúra AFP.

Španielsky premiér Pedro Sánchez v sobotu oznámil, že stav núdze v krajine, súvisiaci s bojom proti pandémii nového typu koronavírusu, plánuje jeho vláda predĺžiť na ďalšie dva týždne. V platnosti by tak mal byť až do polnoci zo soboty 25. na nedeľu 26. apríla.

Viac o téme: ObeteúmrtiaŠpanielskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu