Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Británia zaznamenala negatívny rekord: Počet obetí stúpol za posledný deň o 20 percent

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počet obetí koronavírusu vo Veľkej Británii za posledný deň stúpol o 20 percent na 4313. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Oproti predchádzajúcemu dňu pribudlo 708 mŕtvych, a ide tak o nový smutný rekord. Testy nákazu koronavírusom preukázali u 41.903 ľudí.

Britská BBC na svojich internetových stránkach informuje, že premiér Boris Johnson, ktorý sa sám chorobou COVID-19 nakazil, a je kvôli tomu v izolácii, pozval šéfov opozičných strán na debatu o tom, ako bude Británia na dopady koronavírusu reagovať. Pozvánku dostal aj novozvolený šéf labouristov Keir Starmer. Polícii aj zdravotníkom robí starosti teplé a slnečné počasie, ktoré má tento víkend v Británii panovať. Obávajú sa, že do parkov a do obľúbených výletných miest vyrazí príliš veľa ľudí.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V Birminghame a Merseyside na juhozápade Anglicka sa v posledných dňoch objavili prípady podpálenia vysielačov pre mobilnú sieť 5G. Tú niektorí zástancovia sprisahaneckých teórií spájajú s koronavírusom. Mobilní operátori aj úrady varujú pred šírením takýchto fám. "Neexistuje absolútne žiadny vierohodný dôkaz o súvislosti medzi sieťou 5G a koronavírusom," uviedlo podľa BBC vo vyhlásení britské ministerstvo pre digitalizáciu, kultúru, médiá a šport.

Viac o téme: ObeteNárastVeľká BritániaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu