Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Praneter ex-prezidenta Johna Kennedyho a jej syn sú nezvestní

John F. Kennedy
John F. Kennedy (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Dvaja členovia klanu Kennedyovcov, vrátane pranetere zavraždeného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, sú od štvrtkovej plavby na kanoe nezvestní. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.

Podľa agentúry AFP sa štyridsaťjedenročná Maeve Kennedy McKeanová a jej osemročný syn nevrátili zo splavu rieky South River v štáte Maryland. Od štvrtku je po nich vyhlásené intenzívne pátranie. Pobrežná hliadka už prečesala takmer 5990 kilometrov štvorcových. Do pátrania sú zapojení i hasiči, posádky na člnoch a vo vrtuľníkoch.

Rodina Kennedyovcov sa v polovici 20. storočia stala jedným z najznámejších rodinných klanov v USA, symbolom Ameriky. Mnohých jej členov však sprevádzali tragické osudy. Pri atentáte v Dallase v roku 1963 zastrelili 35. prezidenta USA Johna Fitzgeralda Kennedyho, okolnosti atentátu zostali podnes nie celkom objasnené. Senátora Roberta Francisa "Bobbyho" Kennedyho v roku 1968 zavraždil v losangelskom hoteli Ambassador atentátnik Sirhán Bišára. Róbertovu vnučku Saoirse Roisin Hillovú našli v auguste minulého roku mŕtvu vo veku 22 rokov, príčinou smrti bolo predávkovanie.

Viac o téme: PlavbaNezvestníKanoeJohn F. KennedyMaeve Kennedy McKeanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu