Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Čínske mesto zakázalo konzumáciu psov a mačiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠEN-ČEN - Čínske mesto Šen-čen zakázalo konzumáciu psov a mačiek. Stalo sa tak v rámci rozsiahlejšej kampane proti obchodovaniu s voľne žijúcimi živočíchmi, ktorá súvisí s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

Vedci totiž predpokladajú, že nový koronavírus sa na človeka preniesol zo zvierat. Niektoré z prvých potvrdených prípadov v čínskom meste Wu-chan boli totiž zaznamenané u ľudí, ktorí prišli so zvieratami do styku na miestnom trhu, kde sa predávajú okrem iného netopiere či hady.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Psy a mačky ako domáce zvieratá majú omnoho bližší vzťah s ľuďmi ako všetky iné zvieratá, a zákaz ich konzumácie je bežnou praxou v rozvinutých krajinách, ako aj v Hongkongu či Taiwane," uviedla miestna samospráva v nariadení zverejnenom v stredu. "Tento zákaz takisto zodpovedá požiadavkám a duchu ľudskej civilizácie," dodala. Predstavitelia juhočínskeho mesta Šen-čen uviedli, že zákaz vstúpi do platnosti 1. mája.

Čínska vláda koncom februára uviedla, že zakazuje obchodovanie s voľne žijúcimi živočíchmi a ich konzumáciu. Vlády jednotlivých provincií a samosprávy miest tieto nariadenia postupne zavádzajú do praxe, no mesto Šen-čen ich rozšírilo aj na konzumáciu mačiek a psov.

Viac o téme: PesMačkaJedloČínaKoronavírusŠen-čen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu