Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Poďakovanie mexického diplomata za čínsku pomoc sa stalo virálnym

Marcelo Ebrard
Marcelo Ebrard (Zdroj: Twitter/Marcelo Ebrard C.)

MEXIKO - Poďakovanie mexického ministra zahraničných vecí Marcela Ebrarda dvom čínskym charitám, ktoré Mexiku poskytli zdravotnícky materiál na boj s novým koronavírusom, sa v krajine stalo virálnym. V stredu o tom informovala agentúra Reuters.

"Ďakujeme Čína!!!" napísal šéf mexickej diplomacie na Twitteri ešte v utorok v noci, pričom k tvítu priložil aj odkaz na správu miestnych novín o čínskej pomoci.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nadácia Jack Ma Foundation a nadácia Alibaba Foundation poskytli Mexiku 100.000 masiek, 50.000 testovacích súprav a päť respirátorov, ktoré podľa správ čínskeho kultúrneho centra v Mexiku do tejto stredoamerickej krajiny dorazili v utorok v noci.

Čína, z ktorej nový koronavírus pochádza, sa podľa agentúry snaží pomocou zdravotníckej diplomacie dvoriť krajinám Latinskej Ameriky v čase, keď Spojené štáty ako dominantná mocnosť v regióne čelia rastúcim problémom v boji s pandémiou na vlastnom území. V Mexiku bolo zatiaľ potvrdených 1215 prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom, pričom nákaza si tam vyžiadala 29 obetí na životoch.

Viac o téme: PoďakovanieMexikoKoronavírusMarcelo EbrardČínska pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu