Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Nemecko hlási viac ako 73-tisíc infikovaných koronavírusom a 872 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Axel Heimken/dpa via AP)

BERLÍN - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Nemecku vo štvrtok zvýšil o 6156 na 73.522. Za uplynulých 24 hodín pribudlo aj 140 úmrtí, čím ich počet stúpol na 872. Vyplýva to z aktuálnych údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Najviac zasiahnutými spolkovými krajinami sú naďalej Bavorsko, Severné Porýnie-Vestfálsko a Bádensko-Württembersko. Nemecko pre pandémiu koronavírusu zvýšilo počet lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti z 28.000 na 40.000.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Nemecku bude v boji proti pandémii koronavírusu pomáhať aj 15.000 vojakov, píše denník Die Süddeutsche Zeitung. Tí majú byť nasadení po tom, ako budú vyčerpané civilné zdroje, uviedla pre televíziu ARD ministerka obrany Annegret Krampová-Karrenbauerová.

Po stredajšej telekonferencii kancelárky Angely Merkelovej s premiérmi jednotlivých spolkových krajín budú v Nemecku do 19. apríla predĺžené prísne opatrenia zamerané na obmedzenie sociálnych kontaktov. Politici sa však zhodli na tom, že povinnosť nosiť ochranné rúška na verejnosti sa zaviesť neplánuje, poznamenal bavorský premiér Markus Söder.

"Dôležité je teraz vyvinúť rúška s najvyššou kvalitou pre potreby nemocníc, lekárov a ošetrovateľov," vyhlásil. Jena v spolkovej krajine Durínsko ako prvé nemecké veľkomesto od budúceho týždňa zavedie povinnosť nosenia rúšok v obchodoch, prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy a úradoch.

Söder zdôraznil potrebu jednotného postupu v boji s pandémiou a upozornil na to, že ani po 19. apríli sa situácia okamžite nezmení: "Spolková vláda a spolkové krajiny ťahajú za jeden povraz. Je jedna línia, ktorá platí pre všetkých. Po Veľkej noci budeme hovoriť ako ďalej, ale tiež potom - v súlade s tým, čo povedala kancelárka Angela Merkelová - nemožno očakávať, že od 20. apríla – teda od termínu, ktorý sme si politicky stanovili, bude zrazu všetko ako predtým. Rozhodujúce je, ako sa bude infekcia šíriť, aké budú scenáre ohľadne ďalšieho vývoja. V tejto súvislosti môžem povedať jedno: zaznamenávame mierne pozitívny trend, ale v žiadnom prípade nie je dôvod na ukončenie (opatrení)."

Viac o téme: ObeteNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu