Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Do New Yorku priplávala nemocničná loď: Kotvila tu aj po útokoch z 11. septembra

Fotografi fotia nemocničnú loď amerického vojenského námorníctva, ktorá  priplávala do New Yorku
Fotografi fotia nemocničnú loď amerického vojenského námorníctva, ktorá priplávala do New Yorku (Zdroj: TASR/AP Photo/Kathy Willens)

NEW YORK - Nemocničná loď amerického vojenského námorníctva dorazila v pondelok do mestského prístavu v New Yorku, kde bude slúžiť ako nemocnica pre pacientov bez príznakov koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

Loď USNS Comfort má kapacitu približne 1000 lôžok. Podľa spravodajského portálu amerického námorného inštitútu USNI News by mala byť v prevádzke od utorka. "Skúsený personál na palube by mal poskytnúť kritickú (nemocničnú) kapacitu pre metropolitnú oblasť New Yorku. Ich úlohou bude starať sa o Newyorčanov, ktorí nemajú vírus, ale potrebujú naliehavú starostlivosť," povedal prezident USA Donald Trump v sobotu, keď loď vyplávala z prístavu v Norfolku, vo Virgínii.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Administratíva Georga Busha ml. poslala USNS Comfort do New Yorku po teroristických útokoch z 11. septembra 2001. New York je epicentrom pandémie koronavírusu v Spojených štátoch. Miestne nemocnice sú dlhodobo preťažené. V štáte New York dosiaľ potvrdili 60.679 prípadov nákazy koronavírusom a 1063 úmrtí. Celkovo je v Spojených štátoch 145.099 nakazených. Chorobe COVID-19 v krajine podľahlo 2606 ľudí.

Viac o téme: NámorníctvoNew YorkKoronavírusSpojené štátyNemocničná loď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu