Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V USA zomrelo dieťa mladšie ako jeden rok, ktoré bolo nakazené koronavírusom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Christophe Ena)

WASHINGTON - V Spojených štátoch zomrelo dieťa mladšie ako jeden rok, u ktorého bola diagnostikovaná nákaza koronavírusom. O jeho úmrtí informoval v sobotu guvernér štátu Illinois Jay Robert (J.B.) Pritzker. Zatiaľ nie je jasné, či dieťa netrpelo ešte nejakými ďalšími zdravotnými problémami, napísala agentúra AFP.

Na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, umierajú častejšie starší alebo chronicky chorí ľudia. Deti nákaze z veľkej časti odolávajú a úmrtia veľmi mladých pacientov sú ojedinelé, pripomína AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spojené štáty registrujú viac ako 120.000 prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac na svete. Cez 2000 ľudí infekcii podľahlo. Obavy vyvoláva okrem iného aj situácia v amerických väzniciach, kde odsúdený spravidla žijú tesne v celách.

Americké úrady dnes oznámili úmrtie prvého federálneho vezňa na koronavírus v krajine. Obeťou sa stal 49-ročný Patrick Jones, ktorý si v Louisiane odpykával 27 rokov za drogové delikty. Údajne mal aj ďalšie zdravotné ťažkosti, takže patril do rizikovej skupiny. Celkom bola zatiaľ infekcia vo federálnych väzniciach zistená u 14 väzňov a 13 členov personálu.

Viac o téme: DieťaObeteUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu