Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Manželka kanadského premiéra Trudeaua sa vyliečila z choroby COVID-19

Sophie Grégoire-Trudeauová
Sophie Grégoire-Trudeauová (Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Mejia)

OTTAWA - Manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua sa vyliečila z choroby COVID-19 spôsobenej novým koronavírusom. Oznámila to v sobotu na Facebooku.

"Milí priatelia, Kanaďania a všetci moji priaznivci. Chcela som vás informovať, že sa cítim sa oveľa lepšie a môj lekár a zdravotnícke úrady mi povedali, že som sa vyliečila," napísala 44-ročná Sophie Grégoire-Trudeauová na svojom profile po francúzsky a anglicky.

"Z celého srdca sa chcem poďakovať všetkým, ktorí mi želali uzdravenie. A všetkým, ktorí práve teraz trpia, posielam všetku moju lásku," dodala Trudeauová. Úrad predsedu vlády 12. marca oznámil, že manželka Justina Trudeaua bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. Stalo sa tak po tom, ako sa u nej po návrate z Londýna objavili príznaky podobné "miernej chrípke".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Úrad vlády takisto oznámil, že samotný Trudeau je zdravý a nevykazuje nijaké symptómy ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus SARS-CoV-2. Na odporúčanie lekárov však zostal v 14-dňovej karanténe, ale nebol testovaný. Najľudnatejšia kanadská provincia Ontário medzitým uviedla, že zakazuje zhromaždenia viac ako piatich osôb.

Toto nariadenie je platné okamžite a nahradzuje opatrenie, zakazujúce verejné podujatia s účasťou viac ako 50 osôb. Nevzťahuje sa na domácnosti s piatimi a viac členmi ani na pohreby, na ktorých sa bude môcť zúčastniť desať ľudí. Kanada zaregistrovala 5625 potvrdených prípadov náakazy koronavírusom a 61 úmrtí. Z choroby COVID-19 sa doteraz vyliečilo 499 ľudí.

Viac o téme: Kanadský premiérKoronavírusJustin TrudeauCOVID-19Sophie Grégoire-Trudeauová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu