Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Na obmedzenie pohybu obyvateľov v Izraeli bude dozerať aj armáda

Nápis Nepanikárte sa nachádza pri vstupe na trh s potravinami v izraelskom Tel Avive
Nápis Nepanikárte sa nachádza pri vstupe na trh s potravinami v izraelskom Tel Avive (Zdroj: TASR/AP Photo/Oded Balilty)

JERUZALEM - Izrael nasadí na kontrolu dodržiavania obmedzenia pohybu obyvateľov aj armádu, ktorá takto podporí už existujúce policajné hliadky. Oznámili to v piatok armádne zložky, ktorých citovala agentúra Reuters.

Obmedzenia v pohybe zaviedla vláda v dôsledku súčasnej pandémie koronavírusu. Policajtom by od nedele malo pomáhať približne 500 vojakov. Budú ozbrojení a ich úlohou bude hliadkovanie, izolácia a zabezpečovanie určitých oblastí či blokáda niektorých cestných trás, uvádza vyhlásenie armády.

Informácie o koronavíruse nájdete aj na facebooku

Čiastočné obmedzenie pohybu vláda zaviedla tento týždeň. Nariadenie vyžaduje, aby obyvatelia zostávali v oblasti 100 metrov okolo svojho bydliska. Za porušenie opatrenia im hrozí pokuta. Polícia pri vynucovaní nariadenia zriadila blokády. Má takisto právo rozháňať zhromaždenia. Vláda občanov vyzvala, aby zostali doma. Zavreté sú školy a väčšina podnikov. Izrael dosiaľ potvrdil 3035 prípadov nákazy koronavírusu a desať úmrtí.
     

Viac o téme: VojaciPandémiaIzraelKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu