Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Ukrajina zatvára hranice, nevpustí ani vlastných občanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Christophe Ena)

KYJEV - Ukrajina v noci z piatka na sobotu úderom polnoci uzatvára svoje hranice a nevpustí cez ne domov už ani vlastných občanov. Vo štvrtok to oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Starostlivosť o ukrajinských občanov v zahraničí tak Ukrajina podľa Zelenského prenechá ukrajinským veľvyslanectvám a konzulátom v daných krajinách.

"Dnes už nemáme čas čakať. Museli sme sa zložito rozhodovať medzi občanmi, ktorí sú stále v zahraničí, a bezpečnosťou 40 miliónov občanov, ktorí sú v krajine," povedal Zelenskyj. Na Ukrajine doteraz na ochorenie COVID-19 zomrelo päť ľudí, prítomnosť koronavírusu ukázali testy u 156 osôb.

Na celom svete sa novým koronavírusom nakazilo už takmer 510-tisíc ľudí a vyše 23-tisíc osôb ochoreniu podľahlo. Najviac obetí, 8165, si koronavírus vyžiadal v Taliansku, kde je zároveň alarmujúco vysoký, vyše 10-percentný, podiel mŕtvych v porovnaní s celkovým počtom osôb, u ktorých sa potvrdila nákaza.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V počte mŕtvych za Talianskom nasleduje Španielsko so 4 145, Čína s 3 287, Irán s 2 234, Francúzsko s 1 696, Spojené štáty s 1 081 a Veľká Británia s 578 obeťami.

Rakúsko hlási už 49 obetí a 6 847 nakazených, Poľsko štrnásť obetí a 1 163 nakazených a Maďarsko desať obetí a 261 nakazených. V Českej republike zaznamenali už deväť obetí a nákaza sa potvrdila u 1 925 ľudí, Ukrajina hlási päť obetí a 156 nakazených a na Slovensku bolo doteraz 226 pozitívnych testov.

Viac o téme: HraniceObčaniaUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu