Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Taliansko vyzýva iné krajiny EÚ na rovnako prísne opatrenia proti koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Taliansko požaduje od všetkých ostatných krajín Európskej únie, aby v boji proti koronavírusovej pandémii prijali rovnako prísne opatrenia. Podľa premiéra Giuseppeho Conteho je v súčasnej situácii nutná "koordinovaná európska reakcia", citovala v utorok jeho slová tlačová agentúra APA.

"Taliansko presadzuje stratégiu, ktorej prinášame veľké obete a bude mať závažné ekonomické dôsledky. Nemôžeme pripustiť, aby iné krajiny v boji proti tejto epidémii postupovali menej prísne," povedal Conte.

Premiér poukázal na nebezpečenstvo, že Taliansko bude konfrontované s nakazenými osobami, ktoré sa vrátia zo zahraničia. "Preto je koordinovaná európska reakcia na túto epidémiu jedinou cestou, ako prekonať núdzový stav," vysvetlil v pondelok večer na stretnutí so šéfmi talianskych opozičných strán.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Conte tiež oznámil, že jeho vláda v apríli odsúhlasí ďalší súbor opatrení na pomoc ekonomike. Jeho súčasťou má byť "značný" objem peňazí na podporu zamestnancov, rodín a podnikov. Talianska vláda pritom už minulý týždeň schválila pomocný balík v hodnote 25 miliárd eur, pripomenula APA.

Taliansko, ktoré je v súčasnej kríze najhoršie postihnutou európskou krajinou, zaznamenalo do pondelka takmer 64.000 potvrdených prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu. Počet obetí na životoch medzitým presiahol šesťtisícovú hranicu. V regióne Lombardsko ako prvotnom ohnisku však zároveň prvýkrát zaznamenali pokles hospitalizovných pacientov.

Viac o téme: TalianskoEurópska úniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu