Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Babiš berie na seba politickú zodpovednosť: Nachádzame sa v jednom z najťažších období dejín

Český premiér Andrej Babiš
Český premiér Andrej Babiš (Zdroj: SITA/AP/Armando Franca)

PRAHA - Český premiér Andrej Babiš počas svojho pondelňajšieho prejavu k aktuálnej situácii v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, ktorý odvysielali viaceré české televízie, vyhlásil, že za všetky krízové opatrenia na seba berie plnú politickú zodpovednosť. Informoval o tom webový spravodajský portál Novinky.cz.

Babiš priznal, že výnimočné opatrenia, ktoré vláda prijala v boji proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2, môžu trvať dlhšie než si jeho kabinet pôvodne myslel. "Práve teraz sa nachádzame v jednom z najťažších období novodobých dejín našej krajiny," uviedol český premiér. "Zvládneme to, ak sa všetci spojíme a pomôžeme si. A najmä, ak budeme k sebe všetci ohľaduplní a budeme dodržiavať nové opatrenia," zdôraznil Babiš, pričom skritizoval ľudí, ktorí nedodržiavajú karanténu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Babiš zároveň obyvateľov požiadal, aby vláde odpustili isté chyby či problémy, a priznal, že ich nie je málo. "Je to krízová situácia, na ktorú nebola pripravená žiadna krajina v Európe. Verte mi, že mi najviac zo všetkého záleží na životoch a zdraví našich občanov a na budúcnosti našej krajiny," povedal.

V Česku zaznamenali do pondelkového večera 1236 nakazených a jedno úmrtie. Šesť ľudí sa už z ochorenia Covid-19 vyliečilo.

Viac o téme: Andrej BabišKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu