Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž stratil pamäť, koronavírus mu priniesol šťastie: Dojímavý príbeh, svoju rodinu našiel po 30 rokoch

(Zdroj: reprofoto:chinaplus)

ČÍNA - Dnes 57-ročný Zhu Jiaming sa pred 30 rokmi zranil počas prác na stavbe. Poškodenie mozgu sa podpísalo pod stratu pamäte. Od svojej domoviny bol v osudnom čase vzdialený vyše 1300 kilometrov. Desiatky rokov teda vôbec netušil, odkiaľ pochádza. Až kým v televízii nevidel správy o koronavíruse, kde spomenuli aj jeho rodné mesto.

V roku 1990 Zhu Jiaming odcestoval za prácou. Od svojho rodného mesta Chishui bol vzdialený vyše 1300 kilometrov. Na stavbe však došlo ešte v tom istom roku k nehode a on skončil v nemocnici. Nespomínal si na nič, navyše v osudnom okamihu nemal pri sebe doklad totožnosti. Nik v jeho okolí nevedel, odkiaľ pochádza. Ani on sám.

Muž stratil pamäť, koronavírus
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: reprofoto:chinaplus)

Zhu sa zo dňa na deň stal bezdomovcom bez minulosti. Napriek všetkému ale pri ňom stála šťastena. Počas fušky sa neskôr zoznámil s mužom, ktorého zahraničné médiá označujú priezviskom Lei. Ten mu ponúkol bývanie.

S rodinou teda žil pod jednou strechou, v roku 2015 sa s nimi odsťahoval do iného mesta, ktoré sa nachádza v provincii, z ktorej Číňan pochádza. Jeho pôvodný domov bol však stále príliš vzdialený na to, aby sa v preľudnenej krajine náhodne stretol s niekým známym.

Spomienky priniesol až čas

Sám sa dlhú dobu snažil nájsť nejaké informácie o svojom predchádzajúcom živote. No nebol úspešný. Až čas priniesol zopár cenných spomienok. A v pohnutých časoch, keď svet straší koronavírus, si napokon Zhu spomenul jasnejšie. V televízii totiž videl reportáž, v ktorej sa spomínalo práve jeho rodné mesto. O neuveriteľnom príbehu informovali lokálne médiá, medzi nimi aj Qianjiang Evening News či China Plus.

Otec sa stretnutia nedožil

Ešte koncom februára Zhu smeroval na policajnú stanicu, kde požiadal o pomoc. Ukázalo sa, že od jeho rodiny ho delia stovky kilometrov. No napokon sa s nimi predsa len spojil. Jeho otec medzičasom zahynul, ale policajtom sa podarilo vypátrať jeho dnes 83-ročnú mamu a štyroch súrodencov.

Zatiaľ sa však s nimi spojil len cez videohovor. "Myslela som, že ťa už nikdy neuvidím," reagovala cez slzy mama strateného syna. V krátkom čase by sa mala rodina znova stretnúť aj osobne. Zhu si však musí počkať na potvrdenia od úradov, ktoré ho dlhé roky považovali za nezvestného. 

Viac o téme: MužAmnéziaPamäťČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu