Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Španielsko oznámilo 767 úmrtí a viac ako 17 000 prípadov nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Počet obetí nového koronavírusu v Španielsku sa za uplynulých 24 hodín zvýšil o 169 na celkom 767 mŕtvych. Informoval o tom vo štvrtok denník El País s odvolaním sa na koordinátora pre núdzové situácie na ministerstve zdravotníctva Fernanda Simóna.

Pribudlo aj 3431 nakazených (nárast o 25 percent), celkom ich je 17 147. Tieto údaje sa v najbližších dňoch ešte zvýšia, pretože testy na prítomnosť ochorenia COVID-19, ktoré vírus spôsobuje, budú dostupnejšie. Podľa Simóna sa z ochorenia vyliečilo 1107 ľudí.

Španielsko je štvrtou najviac zastihnutou krajinou na svete po Číne, Taliansku a Iráne. Od pondelkovej polnoci uzavrelo svoje pozemné hranice a na jeho územie sa dostanú len španielski občania, osoby s trvalým pobytom alebo akreditovaný diplomatický personál a tiež ľudia v prípadoch spôsobených nepredvídateľnými okolnosťami.

Vláda vyhlásila v sobotu vyhlásila zákaz vychádzania. Výnimka sa vzťahuje len na obyvateľov chodiacich do práce či na nákup základných potrieb, ako sú potraviny alebo lieky. Zatvorené sú reštaurácie, bary a väčšina obchodov.

Viac o téme: PandémiaŠpanielskoEurópaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu