Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rakúšania sa rozhodli pre nevyhnutný krok: Viedenské letisko obmedzí prevádzku na minimum

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Letisko v rakúskej metropole Viedeň v snahe obmedziť šírenie koronavírusu úplne zastaví v nadchádzajúcich dňoch všetky pravidelné lety. Naďalej však bude vybavovať nákladné lety, informovala v utorok agentúra Reuters.

"Letisko Viedeň bude aj ďalej v prevádzke, hlavne pre nákladné lety a lietadlá, ktoré privážajú ľudí domov," uviedol hovorca letiska. Najväčšie letecké spoločnosti, ktoré využívajú viedenské letisko - Austrian Airline a Laudamotion - už predtým avizovali, že v najbližších dňoch pozastavia lety z rakúskej metropoly. V Rakúsku zaznamenali v utorok ráno už 1132 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, pričom osem infikovaných pacientov sa vyliečilo.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Najviac potvrdených prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2, je hlásených zo spolkovej krajiny Tirolsko, kde ich zaznamenali už 275. Nasledujú Horné Rakúsko (231), Dolné Rakúsko (165), Viedeň (130), Štajersko (145), Voralbersko (91), Salzbursko (66), Korutánsko (18) a Burgenland (11).

V Rakúsku si koronavírus oficiálne vyžiadal už tri ľudské životy. Od pondelka nadobudli v krajine účinnosť rozsiahle obmedzenia pohybu ľudí, ako aj rozsiahle uzavretie obchodov a reštaurácií.

Viac o téme: LetiskoViedeňRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu