Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mrazivé správy z Rakúska: Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa zvýšil

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa zvýšil Zobraziť galériu (2)
Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa zvýšil (Zdroj: SITA/AP/Ronald Zak)

VIEDEŇ - V Rakúsku zaznamenali v utorok k ôsmej hodine rannej už 1132 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, pričom osem infikovaných pacientov sa vyliečilo. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

Najviac potvrdených prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2, je hlásených zo spolkovej krajiny Tirolsko, kde ich zaznamenali už 275. Nasledujú Horné Rakúsko (231), Dolné Rakúsko (165), Viedeň (130), Štajersko (145), Voralbersko (91), Salzbursko (66), Korutánsko (18) a Burgenland (11). Z ochorenia COVID-19 sa doteraz vyliečili dvaja pacientoi v Tirolsku, päť vo Viedni a jedna osoba v Dolnom Rakúsku.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Rakúsku si koronavírus oficiálne vyžiadal už tri ľudské životy. V noci na nedeľu však podľa informácií verejnoprávnej stanice ORF v domácej karanténe vo Viedni zomrela 48-ročná žena. Jej telo v nedeľu ráno objavili rodinní príslušníci, uviedol hovorca lekárskeho krízového štábu mesta Viedeň Andreas Huber. Keďže sa ešte čaká na výsledky pitvy, ženu zatiaľ nepočítajú ako štvrtú obeť ochorenia COVID-19 v Rakúsku.

Mrazivé správy z Rakúska:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Lee Jin-man)

Od pondelka nadobudli v Rakúsku účinnosť rozsiahle obmedzenia pohybu ľudí, ako aj rozsiahle uzavretie obchodov a reštaurácií. V krajine bolo pre podozrenie na nový koronavírus testovaných už 10.278 ľudí. Na celom svete sa doposiaľ koronavírusom infikovalo vyše 182.400 ľudí, z toho 81.050 hlásila Čína.

Vírus úraduje aj v Maďarsku

Počet nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 stúpol v Maďarsku na 50. Dvaja iránski pacienti sa už z ochorenia Covid-19 uzdravili a opustili nemocnicu, informoval v utorok vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

Medzi nakazenými evidovali deviatich občanov Iránu, jedného Brita, jedného občana Kazachstanu a 39 maďarských občanov. Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová poznamenala, že z údajov vývoja nákazy vyplýva, že po individuálnych infikovaniach prichádza druhá etapa, v ktorej už v rámci komunitného šírenia vírusu nie je možné zistiť pôvodcu nákazy.

Viac o téme: RakúskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu