Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS V častiach Austrálie dochádzajú súpravy na testovanie koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mic Smith, Courtland Wells/The Vicksburg Post)

CANBERRA - V niektorých častiach Austrálie začínajú zdravotníkom dochádzať testovacie súpravy na odhalenie nového koronavírusy a ďalšie zdravotnícke potreby. Oznámil to dnes vedúci lekár Austrálie Brendan Murphy. Krajina má 189 potvrdených prípadov ochorenia, ale napríklad päťmiliónový stáť Queensland očakáva, že sa môže nakaziť až 25 percent jeho občanov.

Susedný Nový Južný Wales, kde žije osem miliónov ľudí, počíta s tým, že by sa mohlo nakaziť asi 20 percent občanov. Murphy konštatuje, že zdravotníctvo je vystavené mimoriadnemu tlaku. Týka sa to podľa neho ochranných pomôcok, testovacích sád aj tampónov, ktorých zásoby sa rýchlo tenšie.

"V niektorých oblastiach už testovacie sady nie sú a niekde bolo treba zriadiť pohotovostný testovacie miesta, aby bolo možné otestovať pacientmi, ktorí to naliehavo potrebujú," stojí v liste. Murphy ďalej odporučil zdravotníkom, aby vykonávali testy na koronavírus, len ak splnia pacienti dané kritéria. To znamená, ak vycestoval z krajiny dva týždne pred ochorením alebo ak mal kontakt s nakazenou osobou 14 dní pred tým, než sám pocítil príznaky. Ďalším kritériom je horúčka alebo dýchacie ťažkosti, kašeľ a škriabanie v krku.

Viac o téme: SúpravaAustráliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu