Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS Medzi nakazenými koronavírusom vo Vietname je aj Čech

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo / Michael Probst)

HANOJ - Vietnam má ďalších päť ľudí nakazených novým typom koronavírusu, medzi ktorými je aj jeden český občan. Oznámilo to dnes vietnamské ministerstvo zdravotníctva. V krajine je tak už 53 nakazených. Medzi novo ohlásenými prípady je tiež jeden Brit, ostatní sú Vietnamci, informovala agentúra Reuters.

Už v januári bol vo vietnamskom meste Danang hospitalizovaný český občan s podozrením na nákazu koronavírusom. Koncom januára bol však z nemocnice prepustený. Minister zahraničia Tomáš Petříček vtedy povedal, že testy boli negatívne a že Čech vírusom nakazený nebol.

Podľa dnešnej správy vietnamského ministerstva zdravotníctva sú nové prípady z Hanoja, Ho Či Minovho Mesta a niekoľkých miest v severnom a strednom Vietname. Okrem 53 potvrdených prípadov je vo Vietname 94 ľudí v karanténe pre podozrenie z nákazy. Z choroby COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, sa vo Vietname vyliečilo zatiaľ 16 ľudí.

Vietnam dnes oznámil, že nebude povoľovať vstup ľuďom, ktorí sa zdržiavali v minulých dvoch týždňoch v krajinách schengenského priestoru a Británii. Krajina tiež prerušila vydávanie víz cudzincom po ich príchode do Vietnamu. Opatrenia sú na 30 dní a sú podobné tým, ktoré vyhlásil tiež Hongkong, Kambodža a Turecko.

Viac o téme: KoronavírusVietnam Čech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu