Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Orbán vyzval obyvateľstvo na spoluprácu: Vo svete patríme medzi lepšie organizované krajiny, tvrdí

Maďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: TASR/AP/Julien Warnand)

BUDAPEŠŤ - Ak obyvateľstvo nebude dostatočne disciplinované, potom si štátne orgány nebudú môcť vykonávať svoju prácu, konštatoval v piatok v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v súvislosti s hrozbou šírenia nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

Premiér preto vyzval ľudí na súčinnosť s úradmi a požiadal ich, aby necestovali do infikovaných oblastí. Orbán podotkol, že pred mesiacom zriadili pod vedením ministra vnútra Sándora Pintéra krízový štáb, ktorého úlohou je prijímať preventívne opatrenia.

"Disponujeme laboratóriom i expertmi, vo svete patríme medzi lepšie organizované krajiny. V rámci možností sme sa patrične pripravili a vybudovali sme 24-hodinový pohotovostný systém," dodal ministerský predseda, podľa ktorého panická reakcia obyvateľstva nie je celkom neopodstatnená, ale podčiarkol, že v obchodoch nebude nedostatok tovaru. Vyzval ľudí, aby dôverovali lekárom, polícii i úradom.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová pripomenula, že v uplynulom období vykonali v laboratóriu Národného centra zdravia (NNK) vyše 70 testov, pričom dodnes nepotvrdili v Maďarsku výskyt koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac o téme: ObyvateľstvoSpoluprácaMaďarskoViktor OrbánKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu