Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti na Kostarike zostali v šoku: Zhabali najväčší kontraband kokaínu v dejinách krajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN JOSÉ - Kostarickí policajti zhabali najväčší drogový kontraband v dejinách krajiny. V zásielkových kontajneroch v prístave Limón v sobotu odhalili viac ako päť ton kokaínu. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

Drogy boli ukryté v zásielke okrasných kvetín, ktorá smerovala do holandského Rotterdamu. Úrady zadržali jedného podozrivého, ide o 46-ročného Kostaričana. Podozrivý prepravný kontajner si policajti všimli v piatok.

Po tom, ako ho v sobotu prehľadali, objavili v ňom 202 kufrov, ktoré obsahovali celkom 5048 balení kokaínu, každé hmotnosťou približne jedného kilogramu. Stredná Amerika je jednou z hlavných trás, kadiaľ kartely prepravujú drogy z Južnej Ameriky do Spojených štátov a Európy.

Veľké zatýkanie v Dánsku

Dánska polícia zadržala 27 osôb podozrivých z pašovania drog po tom, ako na nákladnej lodi plaviacej sa pod vlajkou Bahám objavila približne 100 kilogramov kokaínu. Kodanská polícia vo svojom nedeľnom vyhlásení uviedla, že kokaín bol skonfiškovaný počas medzinárodnej akcie na kontajnerovej lodi Duncan Island, ktorá plávala južne od mesta Gedser.

Podozrivými sú cudzinci, ktorí sú na základe dánskeho práva obvinení z drogovej činnosti a v prípade preukázania viny im hrozí maximálne 16-ročný pobyt za mrežami. Medzi zdržanými sú okrem iných občania Ruska, Lotyšska, Ekvádoru a Filipín. "Prirodzene, veľmi nás teší, že do ulíc sa nedostali stovky kilogramov tejto drogy. Vyšetrujeme, kto bol adresátom tohto kontrabandu," povedal šéf špeciálnej vyšetrovacej jednotky z kodanskej polície Dannie Rise, ktorého cituje tlačová agentúra AP.

Podľa dánskych médií zásielka smerovala zo švédskeho mesta Helsingborg do ruského Petrohradu, pričom hodnota kokaínu na čiernom trhu dosahovala približne 350 miliónov dánskych korún (zhruba 47 miliónov eur).

Viac o téme: DrogyKokaínPolícia KostarikaLimón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu