Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Úrady v Amsterdame zakázali skupinové výlety: Prostitútky nie sú turistickou atrakciou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong, File)

AMSTERDAM - Úrady v holandskom Amsterdame zakázali skupinové výlety, ktoré turistov sprevádzali po štvrti prostitútok De Wallen. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Zámerom tohto opatrenia je obmedziť narastajúce zástupy návštevníkov v historickom centre mesta a ochrániť pracovníčky amsterdamskej mestskej štvrti "Red Light". Mesto uviedlo, že s prostitútkami turisti často zaobchádzajú "nezdvorilo" a fotografujú si ich bez ich súhlasu.

"Je nezdvorilé s prostitútkami zaobchádzať ako s turistickou atrakciou", vyhlásil zástupca primátora Victor Everhardt. Skupinové výlety v časti mesta budú stále dovolené v prípade, že sa podriadia novým pravidlám, ktoré do platnosti vstúpia v apríli, a vyhnú sa výkladom s prostitútkami. Oblasťou každodenne prejde až 115 sprevádzaných výletov.

Úrady v Amsterdame zakázali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong, File)

Podľa Everhardta zákaz pomôže obyvateľom mestskej časti aj podnikateľom. Amsterdamské úrady prijali už niekoľko opatrení zameraných na zníženie náporu návštevníkov - napríklad ulice sú po hektických večeroch uzatvárané, aby sa mohli vyčistiť.

Viac o téme: ProstitútkyHolandskoAmsterdam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu