Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Policajná naháňačka v Komárne: Auto plné utečencov jazdilo v protismere

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOMÁRNO - Rušnú noc mali policajti na juhu Slovenska. V Komárne sa im pokúsil ujsť Ukrajinec, ktorý v aute viezol cudzincov zo Sýrie a Palestíny. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, vodič VW porušoval viacero predpisov a jazdil v protismere.

 Hliadka ho chcela zastaviť, šofér však dupol na plyn a začal unikať. Na konci mesta nezvládol prejazd cez kruhový objazd, narazil na obrubník tak silno, až mu odtrhlo predné koleso. Pri nehode sa nikomu nič nestalo. Za volantom vozidla s rakúskymi značkami sedel Ukrajinec a viezol päť mužov zo Sýrie a jedného z Palestíny vo veku od 19 do 43 rokov.

Prípad si prevzali policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a zistili, že muži sú už ako utečenci registrovaní v Srbsku. Ako uviedla Bárdyová, na našom území sú neoprávnene, nechcú však u nás žiadať o azyl, ich cieľová destinácia mala byť Holandsko alebo Nemecko. V prípade, že sa potvrdí spáchanie trestného činu prevádzačstva, páchateľovi hrozí trest na sedem až desať rokov. Cudzinci budú z našej krajiny vyhostení.

Viac o téme: Polícia MigrantiUkrajinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu