Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčatko (6) s Downovým syndrómom hrozilo prstami učiteľke, že ju zastrelí: Šokujúci krok školy

Maggie Gainesová s dcérkou Margot Zobraziť galériu (2)
Maggie Gainesová s dcérkou Margot (Zdroj: FB/Maggie Reardon Gaines)

VALLEY FORGE - Zarážajúci prípad sa stal v meste Valley Forge v americkom štáte Philadelphia. Do základnej školy zavolali políciu iba na 6-ročné dievčatko Margot, ktoré trpí Downovým syndrómom. Všetko sa to udialo preto, lebo Margot prstami mierila na učiteľku a povedala "zabijem ťa". O incidente sa rozhodla prehovoriť jej matka Maggie.

Na základnej škole v Pensylvánii zavolali políciu na šesťročné dievčatko s Downovým syndrómom po tom, keď predstierala, že strieľa prstom na svoju učiteľku. O prípade informoval portál CBS3, ktorému matka dievčaťa, Maggie Gainesová, opísala sporný incident. 

"Moja dcéra bola sklamaná a zamierila na učiteľku prstom a povedala: Zastrelím ťa! Hneď ju vzali do riaditeľne, kde začali riešiť, či naozaj nevedela, čo hovorí," opísala nezvyklý incident Maggie. "Tam sa rýchlo zistilo, že ani nevie, čo hovorí," pokračovala matka s tým, že škola jej zavolala a povedala, čo sa stalo. Oznámili jej, že podľa bezpečnostnej politiky musia incident oznámiť polícii. 

Maggie Gainesová s dcérkou Margot
Zobraziť galériu (2)
Maggie Gainesová s dcérkou Margot  (Zdroj: FB/Maggie Reardon Gaines)

"So všetkým som bola v poriadku, až kým nepovedali, že zavolali políciu," povedala Gaines s tým, že im oponovala s tým, že preto nemusia volať volíciu. "Veď je to smiešne". 

"Pýtali sa jej  rôzne otázky a iba im odpovedala: Oh, strieľam mamičku, strieľam svojho brata. Keď sa jej riaditeľ sa opýtal, či chcela ublížiť učiteľke, odpovedala nie." uviedla pre portál Gaines. "Naozaj nerozumela tomu, čo hovorila. Mať Downov syndróm je jedna vec, ale som si istá, že naozaj nie všetci šesťroční vedia, čo mierenie prstom ako pištoľou znamená. Teraz existuje policajný záznam, že vyhrážala učiteľke," dodala s povzdychom Gainesová s tým, že ju polícia uistila, že záznam je neverejný.

Maggie sa však aj napriek tomu obáva následkov, ktoré môžu prísť v budúcnosti. Preto sa rozhodla verejne prehovoriť a tak docieliť, aby politici zmenili nariadenia a podobné veci sa nemuseli ihneď hlásiť.

Andrew Dinniman, ktorého kontaktovala rodina Gaines, vyjadril znepokojenie nad tým, ako škola rieši incident. „Ako štátny senátor, vychovávateľ a rodič som znepokojený tým, keď počúvam, že také dôležité rozhodnutia sú slepo riadené len písomnou politikou alebo právnym výkladom bez toho, aby tí, ktorí sú na pozíciách autority, používali svoj úsudok, skúsenosti a zdravý rozum, aby všetko správne zvážili." uviedol vo vyhlásení Dinniman s tým, že je znepokojený samotným zatiahnutím polície do incidentu.

Viac o téme: Polícia Downov syndrómMargot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu