Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Masová streľba v Thajsku: Armáda sľúbila zlepšiť vojenské postupy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Gemunu Amarasinghe)

BANGKOK - Vrchný veliteľ thajskej armády sľúbil zlepšiť vojenské postupy pri vojakoch, ktorí sa cítia byť poškodení svojim veliacim dôstojníkom.

Sľub prišiel po tom, ako jeden z vojakov po "neférovom zaobchádzaní" zastrelil 29 ľudí a ďalších 58 zranil. V utorok o tom informovala agentúra DPA. Vrchný veliteľ kráľovskej armády Apirat Kongsompong v utorok na tlačovej konferencii vyhlásil, že armáda zriadi komunikačný kanál, v rámci ktorého budú môcť vojaci podať sťažnosť na svojho veliaceho dôstojníka.

Masová streľba v Thajsku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

Strelec, ktorým bol 32-ročný seržant menom Čakrapchan Tchommá, najskôr zastrelil svojho veliaceho dôstojníka a jeho svokru, ukradol z kasární zbrane a motorové vozidlo a následne sa presunul do centra mesta Nakchón Rátčchasímá (známom aj pod názvom Kchórát). Tam na viacerých miestach - vrátane budhistického chrámu - strieľal z automatickej zbrane, ktorou sa mu podarilo zabiť a zraniť veľké množstvo ľudí.

Masová streľba v Thajsku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:twitter)

Po niekoľkohodinovom vyčíňaní ho napokon v obchodnom centre zastrelili policajti. "Motívom útočníkovho konania bolo v tomto prípade nespravodlivé zaobchádzanie zo strany veliaceho dôstojníka a príbuzných," vyhlásil Kongsompong. "Seržant a veliaci dôstojník medzi sebou uzatvorili zmluvu o kúpe pozemkov, v ktorej však neboli dodržané stanovené platby, čo viedlo k vražde jednej zo strán", dodal Kongsompong. Išlo o najkrvavejšiu masovú streľbu v histórii Thajska.

Viac o téme: VojaciArmádaThajskoMasová streľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu