Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pelosiová zopakovala, že sa modlí za Trumpa: Ten ju za to kritizoval

Predsedníčka Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiová
Predsedníčka Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiová (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Predsedníčka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová vo štvrtok zopakovala, že sa intenzívne modlí za amerického prezidenta Donalda Trumpa, hoci ten ju za podobné výroky opakovane kritizoval. Informovala o tom agentúra Reuters.

Pelosiová vyhlásila, že sa za Trumpa modlí preto, že je "na nepravej ceste" vo vzťahu k americkej ústave a hodnotám. Šéf Bieleho domu pritom vo štvrtok Pelosiovú za podobné vyhlásenie kritizoval na tlačovej konferencii venovanej svojmu stredajšiemu oslobodeniu v oboch bodoch ústavnej žaloby, ktoré viedlo k ukončeniu procesu impeachmentu voči jeho osobe.

Trump podľa svojich slov nemá rád ľudí, ktorí "hovoria 'modlím sa za vás', hoci v skutočnosti to nerobia". Predsedníčku Snemovne reprezentantov pri tejto príležitosti zároveň označil za "príšernú" osobu. Stočlenný Senát, v ktorom majú republikáni väčšinu, najprv pomerom hlasov 52:48 rozhodol, že Trump je nevinný, pokiaľ ide o prvý článok ústavnej žaloby týkajúci sa zneužitia právomocí. Vzápätí senátori pomerom hlasov 53:47 rozhodli, že Trump je nevinný, aj pokiaľ ide o druhý článok ústavnej žaloby, ktorý sa týkal pohŕdania Kongresom.

O podaní ústavnej žaloby na Trumpa rozhodla 18. decembra Snemovňa reprezentantov, v ktorej majú väčšinu demokrati. Podanie žaloby súviselo s obvineniami, že Trump zastavil americkú vojenskú pomoc Ukrajine, aby ju donútil spustiť vyšetrovanie proti jeho možnému rivalovi v prezidentských voľbách Joeovi Bidenovi a jeho synovi Hunterovi.

Viac o téme: ModlitbaKritikaDonald TrumpNancy Pelosiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu