Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragická havária lietadla v Turecku: Prokuratúra začala vyšetrovať pilotov

Na snímke je lietadlo, ktoré zišlo z pristávacej dráhy a rozlomilo sa na dve časti na letisku v tureckom Istanbule Zobraziť galériu (3)
Na snímke je lietadlo, ktoré zišlo z pristávacej dráhy a rozlomilo sa na dve časti na letisku v tureckom Istanbule (Zdroj: TASR/AP Photo/Emrah Gurel)

ISTANBUL - Istanbulská prokuratúra začala vyšetrovanie dvoch pilotov dopravného lietadla, ktoré havarovalo v stredu na Medzinárodnom letisku Sabihy Gökčenovej v Istanbule. Nehoda si vyžiadala troch mŕtvych, pripomína agentúra DPA.

Vyšetrovanie sa koná z dôvodu "spôsobenia smrti a zranenia viac ako jednej osoby nedbanlivosťou". Prokuratúra nariadila odobratie vzoriek krvi pilotom, ktorí sú v súčasnosti v nemocnici, s cieľom zistiť, či nekonzumovali alkohol alebo neužívali drogy, uviedla vo štvrtok agentúra Anadolu s tým, že piloti budú po ukončení liečby svedčiť ako "podozriví".

Na snímke je lietadlo,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/DHA)

V lietadle typu Boeing 737-800, ktoré priletelo do Istanbulu z Izmiru, sa nachádzalo 177 cestujúcich a šesťčlenná posádka. Podľa úradov prišli o život traja tureckí občania a 180 ľudí utrpelo zranenia. Medzi 183 osobami bolo na palube lietadla okrem Turkov aj 22 cudzincov pochádzajúcich z celkovo 13 krajín.

Na snímke je lietadlo,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/DHA)

Turecký rezort dopravy uviedol, že príčinou nehody bolo "tvrdé pristátie". V čase havárie v oblasti fúkal silný vietor a pršalo. Dopravné lietadlo tureckej nízkorozpočtovej spoločnosti Pegasus Airlines zišlo z pristávacej dráhy, šmýkalo sa približne 50 - 60 metrov a následne narazilo do priekopy.

Viac o téme: PilotNehodaLietadloProkuratúraTureckoBoeing 737-800Sabihy Gökčenovej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu