Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzostrašná nehoda v Česku: Cisterna zošrotovala auto s rodinou, prežilo len dieťa!

Z auta, v ktorom sedela celá rodina, zostal iba šrot Zobraziť galériu (4)
Z auta, v ktorom sedela celá rodina, zostal iba šrot (Zdroj: HZS Středočeského kraje)

KUTNÁ HORA - Hrôzostrašná nehoda, ktorá vlani otriasla Českom. Šťastná rodinka cestovala v aute, keď sa na ich auto zvalila cisterna a ich vozidlo doslova zošrotovala. Malé dievčatko Gábinka, ktorá mala v čase nehody štyri roky, prežila akoby zázrakom. Ostatní však také šťastie nemali. Česká polícia aktuálne dokončila vyšetrovanie nehody a uviedla, kto je celému nešťastiu na vine.

Tragická nehoda sa stala 2. augusta na ceste 38 medzi českými obcami Horky a Drobovice v okrese Kutná Hora. Šťastná rodinka z Okříšek mierila s dvoma deťmi na dovolenku. Z miesta bydliska prešli ešte len asi osemdesiat kilometrov, keď sa stala tragédia. "Dospelí aj starší syn zomreli v zošrotovanom voze na mieste. Gábinka, ktorej boli v čase nehody štyri roky, sa zo zranení liečila skoro mesiac," uviedol český portál iDnes.cz s tým, že malé dievčatko prežilo akoby zázrakom.

"Hasiči za pomoci vyslobodzovacieho náradia vyslobodili z vraku ťažko zranené dieťa, ktoré odovzdali záchranárom. Druhé dieťa aj obaja rodičia utrpeli ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahli," popisovala v auguste nehodu hovorkyňa stredočeských hasičov Tereza Fliegerová s tým, že pri zrážke niekoľkých vozidiel sa zranilo ešte ďalších päť ľudí.

Hrôzostrašná nehoda v Česku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Středočeského kraje)

Tragický odchod takmer celej rodiny obyvateľov obce Okříšky, z kadiaľ rodina pochádzala, šokoval. "Bola to mladá, šťastná rodina, vždy s úsmevom na tvárach...," spomínal podľa iDnes.cz starosta Městyse Zdeněk Ryšavý, ktorý ju dobre poznal.

Ako ďalej dodal, Gábinka mala prvé prázdniny v škôlke a chlapec mal nastúpiť do prvej triedy. "Na konci júna som Dominička spolu s ostatnými deťmi pasoval za školáka, ale v septembri už ho v prvej triede neprivítam .. už nikdy... Len preto, že sa niekto strašne ponáhľal a myslel si, že ho pár sekúnd zachráni," napísal Ryšavý niekoľko dní po nehode na svoj facebookový profil. Starosta Městyse zároveň zorganizoval verejnú zbierku pre malú Gábinku, aby získal peniaze, ktoré jej pomôžu do života.

Hrôzostrašná nehoda v Česku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Středočeského kraje)

Ako skončilo vyšetrovanie?

Rodina z obce Okříšky, z ktorej prežilo len malé dievčatko, bola len nevinnou obeťou nehody. Za hlavného vinníka policajti označili vodiča Fordu Galaxy, ktorý v týchto miestach nebezpečne predbiehal kamión. Informoval o tom iDnes.cz.

Nezodpovedný vodič pri riskantnom manévri o nákladné auto škrtol, ktorého šofér kvôli drobnému stretu strhol volant. "Cisterna sa prevrátila, nanešťastie, priamo na prechádzajúce vozidlo rodiny z Okříšek a doslova ho zošrotovala," uvádza portál.

Hrôzostrašná nehoda v Česku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Středočeského kraje)

"Zahájili sme trestné stíhanie vodiča Fordu Galaxy. Momentálne ešte dobiehajú posledné úkony konania, ihneď po ich skončení podáme návrh na obžalobu pre trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti," oznámila portálu Stredočeská policajná hovorkyňa Martina Fejfarová.

V prípade uznania viny súdom by vodičovi vzhľadom na následky nehody mohol hroziť trest až desiatich rokov väzenia, pričom prípad by mal prejednávať okresný súd v Kutnej Hore.

Viac o téme: NehodaCisterna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu