Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vo Francúzsku dobodali na smrť blogera: Čin mal všetky známky politického motívu

Imrana Alijeva
Imrana Alijeva (Zdroj: YouTube/ KYFiK OLEG - ПРАЙМ-ШОУ)

PARÍŽ - Imrana Alijeva, blogera a kritika čečenského lídra Ramzana Kadyrova, dobodali minulý týždeň na smrť v hoteli v severofrancúzskom meste Lille. S odvolaním sa na zdroj z prostredia vyšetrovania o tom v pondelok informovala agentúra AFP.

Alijev, 44-ročný Čečenec, ktorý vystupoval pod pseudonymom Mansur Staryj, bol nájdený ešte v utorok v izbe hotela neďaleko vlakovej stanice v centre Lille. Zdroj pre AFP uviedol, že bloger pricestoval do mesta deň predtým z Belgicka spolu s ďalším mužom, "ktorý bol pravdepodobne tej istej (čečenskej) národnosti".

Alijeva niekoľkokrát bodli do krku nožom, ktorý našli neďaleko od jeho tela. Keďže išlo o hlasného kritika Kadyrova, mal čin podľa slov zdroja "všetky známky politického motívu". Prokuratúra v Lille v súvislosti s prípadom uviedla, že zatiaľ nebol nikto zadržaný. Ako pripomína AFP, Kadyrov, ktorý je blízkym spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina, vládne v Čečensku už od roku 2007, pričom už niekoľko jeho odporcov zahynulo za podozrivých okolností.

Viac o téme: SmrťBlogerFrancúzskoImrana AlijevaPolitický motív
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu