Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ruskí spojenci prezidenta Asada údajne podnikli nálety v Idlibe, zomrelo 10 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/SANA via AP)

ARÍHÁ - Pri náletoch ruskej armády v severosýrskej provincii Idlib, ktorá je poslednou baštou opozičných povstalcov, prišlo vo štvrtok ráno o život najmenej desať civilistov. S odvolaním sa na organizáciu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) o tom informovala agentúra AFP.

Útoky lietadiel ruskej armády, ktorá je v dlhoročnej sýrskej vojne spojencom prezidenta Bašára Asada, zasiahli domy neďaleko zdravotníckeho zariadenia a pekárne v meste Aríhá v Idlibe. Pri náletoch sa zrútili najmenej tri budovy.

Podľa správy SOHR - mimovládnej organizácie so sídlom v Británii - je medzi mŕtvymi najmenej päť žien. Za posledných 24 hodín prišlo pri útokoch ruskej armády v Idlibe o život celkovo 21 osôb, dodal SOHR.

Rusko popiera bombardovanie pekárne a kliniky 

"Ruské letectvo nevykonalo žiadne bojové úlohy v tejto oblasti Sýrie," uviedlo vo vyhlásení ruské ministerstvo obrany a správy zahraničných médií označilo podľa agentúry TASS za "provokáciu".

Agentúra AFP s odvolaním sa na organizáciu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) predtým informovala, že pri náletoch ruskej armády v severosýrskej provincii Idlib, ktorá je poslednou baštou opozičných povstalcov, prišlo vo štvrtok ráno o život najmenej desať civilistov.

Viac o téme: NáletRuskoSýriaIdlib
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu