Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z Ruska utiekol známy stand-up komik: Zaujímala sa o neho polícia

Alexander Dolgopolov
Alexander Dolgopolov (Zdroj: Instagram/Alexander Dolgopolov)

MOSKVA - Z Ruska vo štvrtok utiekol do zahraničia známy stand-up komik Alexandr Dolgopolov, o ktorého sa začala zaujímať polícia. Komik si často robil žarty z ruského prezidenta Vladimira Putina či z ruskej pravoslávnej cirkvi, napriek tomu, že si bol celý čas vedomý, že Kremeľ ani jedno z toho nevidí rád a hrozia mu perzekúcie.

O úteku Dolgopolova z krajiny informovala vo štvrtok večer s odvolaním sa na organizátora jeho podujatí Armena Gandiljana ruská verzia Rádia Slobodná Európa-Rádia Sloboda (RFE-RL). Do akej krajiny komik utiekol, to zatiaľ nie je známe.

Dolgopolova podľa Slobodnej Európy zažaloval istý obyvateľ mesta Orechovo-Zujevo neďaleko Moskvy, podľa ktorého jeho vystúpenia "urážajú cítenie veriacich". Že je situácia vážna, sa komik dozvedel v stredu, keď sa naňho vypytoval neznámy muž na bare klubu v Moskve, kde mal večer vystúpiť. Spolu s predstaviteľmi klubu usúdili, že šlo o policajta v civile, ktorý prišiel komika zatknúť. Dolgopolov sa teda rozhodol vystúpenie zrušiť, a krátko nato sa rozhodol aj pre útek z krajiny.

Známy ruský stand-up komik skutočne nešetril Putina ani jeho obdivovateľov. Vo svojom programe Hodina vtipov si napríklad nedávno uťahoval z bezbrehej oddanosti Rusov Putinovi: "Ak Putin vydá dekrét, že majú všetci Rusi naskákať do žeravej lávy, oni povedia: ´Bože, ale kde nájdeme lávu, veď tu žiadna láva nie je! Čo máme robiť, náš múdry vodca?´".

Viac o téme: útekPolícia RuskoMoskvaAlexander Dolgopolov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu