Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia v Indonézii zatkla muža: Tvrdí, že je kráľ sveta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KAJARTA - Polícia v indonézskej provincii Stredná Jáva zatkla muža, ktorý tvrdí, že je kráľ sveta, a obvinila ho zo sprenevery peňazí stoviek jeho prívržencov. Polícia o tom informovala v piatok. Toto Santoso tvrdil, že sa mu zjavili jeho predkovia zo starodávneho kráľovstva Mataram a prikázali mu, aby riadil Keraton Agung Sejagat (vysl. sedžagat) - Veľké kráľovstvo sveta.

Muž dosiaľ prilákal vyše 450 stúpencov a niektorí z nich mu zaplatili až do 110 miliónov rupií (8000 dolárov), keď im prisľúbil funkcie v kráľovstve a mesačné platy v amerických dolároch. Uviedol to policajný šéf Strednej Jávy Rycko Dahniel, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

"Ľuďom sľúbil, že ak ho budú nasledovať, nebude im hroziť žiadne nebezpečenstvo a ich životy budú lepšie," spresnil Rycko. Dodal, že Toto takisto vyrobil falošné dokumenty Organizácie Spojených národov a kanál na YouTube, kde šíril svoje tvrdenia.

Tota a jeho partnerku, ktorá vystupovala ako kráľovná, vo štvrtok formálne zadržali pre obvinenia zo sprenevery a šírenia falošných správ, doplnil Rycko. Miestne médiá informovali, že Toto žil v minulosti v slume vedľa železničnej trate v indonézskom hlavnom meste Jakarta až do roku 2016, keď túto ošarpanú štvrť s chatrčami úplne zničil požiar.

Viac o téme: PeniazeSpreneveraPolícia IndonéziaKráľ sveta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu