Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

USA reaguje na útok v Pensacole: Bol to teroristický čin, tvrdí minister spravodlivosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Melissa Nelson, File)

WASHINGTON - Za teroristický čin motivovaný džihádistickou ideológiou označil v pondelok americký minister spravodlivosti William Barr streľbu v leteckej akadémii amerického vojenského námorníctva v meste Pensacola v americkom štáte Florida, pri ktorej začiatkom decembra zahynuli traja americkí vojaci. Informovala o tom spravodajská televízia Fox News.

V súvislosti s decembrovou streľbou v Pensacole vyhostia Spojené štáty 21 frekventantov akadémie pôvodom zo Saudskej Arábie, napísala agentúra AFP Streľba v školiacom stredisku na leteckej základni v meste Pensacola na Floride, ku ktorej došlo 6. decembra, si vyžiadala okrem troch obetí na životoch aj osem zranených. Útočníka identifikovali vyšetrovatelia ako príslušníka saudskoarabských vzdušných síl a polícia ho na mieste činu zastrelila.

William Barr
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/J. Scott Applewhite)

Na leteckej základni amerického vojenského námorníctva (NAS) v Pensacole pracuje 16.000 vojakov a 7400 civilných zamestnancov. Základňa je aj domovským sídlom leteckej skupiny Blue Angels (Modrí anjeli) a nachádza sa tam aj Národné múzeum vojenského námorníctva, ktoré je jednou z najväčších turistických atrakcií na juhovýchode Floridy.

Viac o téme: útok William BarrPensacola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu