Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrdina z London Bridge obviňuje prezidenta USA: Trump podnecuje terorizmus

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: FB/J. H.)

LONDÝN – Darryn Frost (38) vlani v novembri blokoval na London Bridge útok teroristu Usmana Khana klom z narvala. Nechcene sa preto stal slávnym. Teraz tvrdí, že rozhodnutie Trumpa zabiť Soleimaniho by mohlo spôsobiť „vzostup terorizmu“.

„Teror, ktorý podnecuje teror, sú činy ako tento, kde ľudia pri moci pôsobia ako sudcovia sveta,“ uviedol muž.

Darryn Frost hneď po útoku teroristu Usmana Khana vo Fishmongers Hall na severnom konci mosta schytil zo steny kel narvala. Khan v priestoroch centra zabil dvoch mladých ľudí a ďalších zranil pri útokoch nožom. Stalo sa to paradoxne počas rehabilitačnej akcie pre väzňov. Darryl Frost, Juhoafričan, ktorý pracuje na komunikačnom oddelení ministerstva spravodlivosti a žije v Británii už 14 rokov, zabránil náhodnou zbraňou Khanovi v ďalších útokoch na okoloidúcich.

Hrdina z London Bridge
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/J. H.)
Hrdina pre britský denník Mail Online uviedol, že rozhodnutie Trumpa zabiť iránskeho vojenského veliteľa Kasema Soleimaniho počas leteckého útoku na letisko v Bagdade spôsobí vzostup „ďalšej generácie teroristov“. Americký útok a iránska odveta zvýšili napätie na Blízkom východe. „Budúca generácia teroristov vzrastie ako priamy dôsledok týchto činov, musíme ich odsúdiť“, povedal Frost.
Hrdina z London Bridge
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)
Po útoku, ktorý si vyžiadal životy dvoch absolventov Cambridge Jacka Merritta a Saskie Jonesovej, začal Frost na sociálnych sieťach kampaň proti nenávisti pod názvom Extinguish Hate. Jej cieľom je presadzovať „vytrvalú láskavosť a porozumenie“ ako „protijed extrémizmu“, a nie „extrémny trest alebo netoleranciu“.
Donald Trump
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)
„Terorom sú dnes aj také činy, keď ľudia pri moci pôsobiaci za hranicami preberajú úlohu jurisdikcie ako sudcovia, porota a kati. Kto je Trump, aby mal až taký vplyv na naše životy? Khan pravdepodobne pochádzal z našej krajiny, takže ľudia nemusia pochopiť, prečo sa radikalizoval. Tí, ktorí ho ovplyvnili, pravdepodobne stratili svojich blízkych pri našich akciách v zahraničí.“

 

Viac o téme: útočníkAgresivitaVzostupTrumpTerorLondon BridgeKel z narvala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu