Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalší útok Daešu na vojakov v Nigeri: Z miesta hlásia desiatky mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

NIAMEY - Militanti zaútočili vo štvrtok na západe Nigeru na vojenskú základňu. Podľa ministerstva obrany zahynulo v boji 63 "teroristov" a 25 vojakov.

Ťažko ozbrojení militanti zaútočili na základňu v meste Chinegodar pri hranici s Mali, uviedol hovorca ministerstva obrany plukovník Souleymane Gazobi. Ako poznamenala agentúra AFP, k útoku došlo v oblasti, kde sa odohral masaker aj v decembri. Militanti vtedy zaútočili na vojenský tábor Inates v regióne Tillabéri. K útoku sa prihlásil Daeš v provincii Západná Afrika (ISWAP), čo je odnož teroristickej organizácie Daeš.

Nigerské sily bojujú na juhovýchode krajiny proti militantom z extrémistickej skupiny Boko Haram a na západe neďaleko Mali zasa proti džihádistom spojeným s teroristickou organizáciou Daeš. Francúzsky prezident Emmanuel Macron navštívil po decembrovom útoku Niger, aby vzdal poctu 71 obetiam. Francúzsko bude 12. januára hostiť summit na tému konfliktu v africkom sahelskom regióne za účasti prezidentov Burkiny Faso, Čadu, Mali, Mauritánie a Nigeru.

Viac o téme: ObeteVojaciútok NigerNiameyDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu