Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Veľký úlovok poľskej polície: Zatkli muža podozrivého z objednania vraždy ministra spravodlivosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Polícia v Poľsku zatkla muža obvineného z najatia vraha, ktorý mal zabiť ministra spravodlivosti Zbigniewa Ziobra a nemenovaného prokurátora. V sobotu to oznámila hovorkyňa poľského generálneho prokurátora.

Na 28-ročného muža bol vydaný aj európsky zatykač, dodala hovorkyňa pre poľský verejnoprávny rozhlas Polskie Radio. Vyšetrovatelia obviňujú muža z rozsiahleho obchodovania s drogami a z podnecovania na vraždu, napísala tlačová agentúra PAP a následne agentúra DPA. Minister Ziobro povedal, že muž si objednal jeho vraždu, ako aj vraždu prokurátora, ktorý tohto muža vyšetroval.

Podľa správy denníka Rzeczpospolita dal podozrivý najatému komplicovi za vraždy približne 26.200 dolárov. Komplica však pred určitým časom zadržali pri veľkej policajnej akcii proti obchodníkom s drogami a pri vypočúvaní sa priznal k plánovaniu vrážd.

Ziobro (49) je pokladaný za nekompromisného politika v rámci vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS). Okrem postu ministra spravodlivosti zastáva aj úrad generálneho prokurátora, vďaka čomu je v Poľsku mimoriadne mocnou osobou. Minister Ziobro zároveň riadi sporné reformy poľského justičného systému, pre ktoré sa Varšava dostala mnohokrát do konfliktu s Európskou úniou.

Viac o téme: MužVraždaZatknutieObjednávkaMinister spravodlivostiPolícia Poľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu