Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivá štvrtková streľba v centre Moskvy si vyžiadala ďalšiu obeť

Streľba sa odohrala pred sídlom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby v centre Moskvy.
Streľba sa odohrala pred sídlom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby v centre Moskvy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Jr)

MOSKVA - Na dvoch mŕtvych stúpol v piatok počet obetí streľby, ku ktorej došlo vo štvrtok pred sídlom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v centre Moskvy. Informoval o tom spravodajský server Meduza.

Muž ozbrojený samopalom na ulici Veľká Lubianka spustil paľbu, pričom jedného príslušníka FSB zabil a ďalších štyroch zranil. Zranenia utrpel aj jeden civilista. Polícia útočníka zastrelila. Ruské médiá útočníka identifikovali ako 39-ročného bývalého príslušníka bezpečnostnej služby Jevgenija Maňurova z mesta Podoľsk v Podmoskovskej oblasti.

Motívy jeho činu nie sú stále jasné. Ruské orgány neuviedli, že by prípad súvisel s terorizmom, a začali vyšetrovanie vo veci útoku na príslušníkov bezpečnostných zložiek. Útok sa odohral podvečer približne v čase, keď ruský prezident Vladimir Putin vystupoval s príhovorom na koncerte na počesť dôstojníkov FSB a ďalších bezpečnostných služieb, ktorý sa konal v Kremli vzdialenom necelý kilometer.

Viac o téme: ObeteStreľbaMŕtviMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu