Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PRÁVE TERAZ Panika v Brne! V centre má pobehovať muž so zbraňou, polícia uzavrela ulice

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BRNO - Časť Lidické ulice v centre Brna bola uzavretá, polícia dostala oznámenie, že sa tam pohybuje človek so strelnou zbraňou. Na twitteri o tom informovali policajti a strážnici. Situáciu monitoruje vrtuľník. Električková doprava bola odklonená. V súčasnosti policajti dávajú dohromady informácie o možnej streľbe vo vnútri budovy.

Verejnosti nehrozí nebezpečenstvo. Polícia však v tejto súvislosti hľadá viac ako jedného človeka, povedal novinárom na mieste riaditeľ brnenskej polície Martin Kotlan.

Uzávierka sa týkala úseku od Pionierskej po Burešová ulici. "Rešpektujte, prosím, pokyny strážnikov a policajtov. Podrobnosti budú zverejnené následne. Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu," uviedli strážnici na twitteri. Policajná hovorkyňa na otázku ČTK potvrdila, že polícia na mieste preveruje oznámenie o človeku so zbraňou.

Polícia na twitteri zároveň dodáva, že streľba v objekte nebola mierená na konkrétnu osobu a pracujú aj s informáciou, že streľba neprebehla z ostrej strelnej zbrane. Vo vnútri budovy nenašli nikoho ozbrojeného.

Polícia v Brne hľadá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Doprava sa dala do pôvodného stavu

Uzávierka Lidickej ulice medzičasom skončila. Doprava je už v pôvodnej prevádzke.Priechodný zostáva aj lužánecký park. V uliciach okolo uzavretého miesta na obchádzkových trasách sú dopravné problémy, veľmi hustá premávka je napríklad v ulici Bayerova.

Niekoľko ľudí vraj malo počuť aj streľbu. "Oznamovateľ zavolal na linku 158, že sa vo vnútrobloku pohybuje človek so zbraňou. Preveruje sa všetko, pripravuje sa aj zásahová jednotka," povedal pre Blesk.cz policajný hovorca Bohumil Malášek. 

Ulica je pri parku Lužánky, vrtuľník lieta nad parkom. Doprava na mieste stojí, odklonené sú aj električky. Ide o linky 1 a 6, ktoré podľa webu dopravného podniku teraz jazdia ulicou Veveří a cez Technologický park.

Podľa denníka Právo sú policajti v jednom vnútrobloku v Lidickej ulici, kde sídli viacero firiem. Tam sa nachádza aj zásahová jednotka polície. Občania by nemali vychádzať na ulicu, nezdržovať sa pri oknách, byť obozretní a čakať na ďalšie pokyny polície.

Zo zbrane sa malo vraj strieľať

Podľa hovorcu polície Bohumila Maláška je uzavretý asi 200 metrov dlhý úsek ulice. "Polícia oznámenie preveruje a zisťuje , či sa tam skutočne niekto pohybuje," uviedol hovorca. V Českej televízii potom dodal, že ozbrojený muž podľa niektorých svedectiev zo zbrane i vystrelil.

Česká polícia na sociálnej sieti potvrdila, že prebieha prehliadka objektu a na mieste je zásahová jednotka. V tejto chvíli zisťujú ďalšie informácie o pohybe spomínanej osoby. Strieľať sa malo vo vnútri objektu.

Viac o téme: PanikaPolícia BrnoStrelná zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu