Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Tragická nehoda autobusu, zrútil sa z nadjazdu do rieky: Počet obetí stále stúpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/ Федеральное агентство новостей. ФАН-ТВ)

MOSKVA - Na prinajmenšom 19 mŕtvych sa zvýšil počet obetí nehody autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu v Zabajkalskom kraji na ruskom Ďalekom východe. Ďalších 21 ľudí utrpelo pri nehode zranenia. Informovala agentúra AFP odvolávajúca sa na miestne úrady.

Autobusu podľa prvotných zistení praskla pneumatika práve v čase, keď prechádzal cez nadjazd v Stretenskom okrese v Zabajkalskom kraji. Následne dostal šmyk a zrútil sa do zamrznutej rieky. Autobus smeroval z mesta Sretensk do mesta Čita. "Zahynulo 19 ľudí a 21 utrpelo rôzne zranenia," uviedla vo vyhlásení kancelária guvernéra Zabajkalského kraja. K miestu nehody vyslali aj dva záchranné vrtuľníky.

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia miestnej polície informovala, že medzi usmrtenými sú aj dve maloleté osoby. V autobuse cestovalo dovedna 44 ľudí. Ruský Vyšetrovací výbor (Sledkom) začal v súvislosti s prípadom vyšetrovanie vo veci možného porušenia pravidiel bezpečnej jazdy.

Agentúra AFP pripomína, že k nehodám na cestách dochádza v Rusku pomerne často, a to z dôvodu nadmerného požitia alkoholu vodičmi, zlého stavu tamojších vozoviek či nedodržania pravidiel cestnej premávky. Počet úmrtí na cestách však v ostatných rokoch klesol, a to na približne 20.000 ročne.

Viac o téme: NehodaRiekaAutobusNadjazdZrútil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu