Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Azúrové pobrežie postihli povodne: Dvaja ľudia sú nezvestní

(Zdroj: YouTube/ euronews (in English))

PARÍŽ - Dvoch nezvestných a stovky vytopených príbytkov hlásili v sobotu z Francúzskej riviéry, ktorú zasiahli prudké dažde a povodne. V dôsledku nepriaznivého počasia bola narušená letecká a železničná doprava, vo viacerých mestách evakuovali do bezpečia stovky obyvateľov, informovala tlačová agentúra AFP.

V postihnutých departmánoch Alpes-Maritimes a Var na juhovýchode Francúzska vydali meteorológovia výstrahy najvyššieho stupňa. Úrady na Azúrovom pobreží varovali aj pred vysokými vlnami. Nezvestnými osobami sú muž vo veku 77 rokov a bližšie neidentifikovaná žena, ktorá sa stratila po prevrátení záchranného člna so šiestimi ľuďmi. Ďalšie dve osoby po búrkach z predošlej noci previezli do nemocnice.

V súvislosti s núdzovou situáciou v uvedenej oblasti bolo mobilizovaných približne 1600 príslušníkov pohotovostných zložiek. Mnohé cesty zostali neprejazdné a železničná doprava na trati medzi Francúzskou riviérou a priľahlou časťou Talianska mala byť prerušená prinajmenšom do nedele. Prerušená bola taktiež prevádzka medzinárodného letiska v Nice. V samotnom meste Nice zneli v sobotu varovné sirény a väčšina obyvateľov v súlade s pokynmi úradov nevychádzala von z budov.

Viac o téme: DopravaPovodneFrancúzskoSilný dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu