Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragický požiar v Kysuckom Novom Meste: Hasiči zachránili troch ľudí, jednému už pomôcť nedokázali

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Utorkový večerný požiar v rozostavanej budove na Nábrežnej ulici v Kysuckom Novom Meste mal tragické následky. Privolaným hasičom sa podarilo zachrániť troch ľudí, štvrtý muž pri požiari zomrel.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová informovala, že zásah komplikovalo viacero explózií propán-butánových fliaš. V chátrajúcej stavbe nachádzali útočisko bezdomovci a pravdepodobne k tejto komunite patrila aj obeť požiaru.

Rozostavaná budova plavárne na Nábrežnej ulici je už niekoľko rokov tŕňom v oku miestnych obyvateľov. Pôvodne mala byť združenou investíciou mesta a vtedajšieho štátneho podniku ZVL. Pred časom sa síce našiel investor na dokončenie stavby, ale celý zámer skomplikovali spory o pozemok pod budovou.

Tragický požiar v Kysuckom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

"Pri požiari, ktorý bol ohlásený po 17:00, zasahovali aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Kysuckého Nového Mesta. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar zachvátil prízemie budovy nedostavanej plavárne. V objekte sa v tom čase nachádzalo niekoľko osôb, pričom hasiči z objektu vyviedli dvoch mužov a tretí muž vyšiel sám," informovala o zásahu hasičov Ondrichová.

Hasiči trojicu zachránených mužov odovzdali do opatery zdravotníkov, štvrtému mužovi, ktorý sa nachádzal v objekte, však už nedokázali pomôcť, keďže utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Tragický požiar v Kysuckom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HaZZ)

"Hasiči prehľadali celé stavenisko i jeho okolie, ale žiadne ďalšie osoby už nenašli. Hasenie požiaru komplikovalo viacero explózií propán-butánových fliaš nachádzajúcich sa vo vnútri budovy. Požiar bol uhasený pred 19:00," dodala krajská hovorkyňa hasičov s tým, že príčinu vzniku požiaru zisťujú.

Viac o téme: PožiarKysucké Nové Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu