Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Ďalšia nehoda autobusu: Pri Břeclavi havarovalo osem áut, za všetkým je poľadovica

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Zpravodajství FTV Prima)

BŘECLAV - Pri nehode autobusu, dodávky s návesom a osobného auta pri Břeclavi sa dnes pred 6:00 zranilo ľahko šesť ľudí. Päť z nich boli cestujúci z linkového autobusu. Povedali to hovorcovia hasičov, policajtov i záchranárov. Cesta I / 55 je v mieste nehody uzatvorená. Cesta bola v tej dobe miestami namrznutá.

Diaľnicu D10 uzavreli na Mladoboleslavsku na 22. kilometri v smere na Prahu pre odstraňovanie odpadu po sérii ranných nehôd. Na poľadovici búralo v úseku medzi 21. a 29. kilometrom sedem osobných áut a jedno nákladné, nikto sa nezranil, povedala dnes policajná hovorkyňa Lucie Nováková.

Pri nehode autobusu, dodávky s návesom a osobného auta pri Břeclavi sa dnes pred 6:00 zranilo ľahko šesť ľudí. "Dodávka viezla na návese domáci bazén. Náklad sa rozkmital a dodávka bokom narazila do linkového autobusu, ktorý išiel v protismere od Břeclavi na Hodonín. Do návesu dodávky potom následne narazil ešte osobný automobil," uviedla Břeclavská policajná hovorkyňa Kamila Haraštová.

FOTO Ďalšia nehoda autobusu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Zpravodajství FTV Prima)

Hasiči museli na mieste pomáhať cestujúcim a vodičovi vystúpiť z autobusu, pretože nehoda sa stala na cestnom moste cez železničnú trať. "Vzhľadom k tomu, že autobus stojí prakticky na moste, museli hasiči vysadiť niekoľko jeho okien, aby pasažierov vytiahli von z autobusu," uviedol hovorca hasičov Petr Příkaský.

Záchranári na mieste ošetrili šesť ľahko zranených, boli medzi nimi vodič a cestujúci z autobusu a vodič osobného auta. "Poskytli sme všetkým šiestich pacientom prednemocničnú starostlivosť a päť z nich previezli do břeclavskej nemocnice k následnému ošetreniu, jednu ľahko zranenú ženu sme ponechali na mieste," uviedla hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.

Ďalšie hromadné zrážky

Hromadná nehoda šiestich osobných áut na nadjazde nad diaľnicou D8 pri obci Kleneč na Litoměřicku si dnes ráno vyžiadala troch ľahko zranených. Úsek je uzavretý, dopravu na mieste riadi polícia. Povedala policajná hovorkyňa Petra Trypesová. "Ľahko zranených sme previezli do Roudnice nad Labem na chirurgiu na ďalšie ošetrenie," doplnil hovorca záchrannej služby Ústeckého kraja Prokop Volenik.

Najskôr do seba narazili dve autá, tretie auto zastavilo a narazilo do neho zozadu štvrté, a potom sa zrazili ďalšie dve autá, uviedla Trypesová. O ďalšej nehode štyroch áut informoval na twitteri krajský hovorca hasičov Lukáš Marvan. "Jednotka zo stanice Šluknov vycestovala k dopravnej nehode štyroch osobných áut pri Kráľovstva. Nikto nebol zranený. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia," napísal.

Viac o téme: NehodaAutobusDodávkaBřeclav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu