Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Bosne zastavili dodávku so 17 migrantmi: V Slovinsku zomrel utečenec zo Sýrie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

SARAJEVO - Bosnianska polícia zastavila vo štvrtok neďaleko hraníc s Chorvátskom dodávku so 17 migrantmi a zadržala dve osoby podozrivé z pašovania ľudí. Ako v piatok informovali policajné orgány, migranti podľa vlastných slov pochádzajú z Iraku a Sýrie a nemajú nijaké dokumenty.

Vozidlo s nelegálnymi migrantmi polícia zastavila v blízkosti mesta Ljubuški na juhozápade krajiny, napísala agentúra AP. Vodič dodávky a ďalší muž, ktorý šoféroval druhé vozidlo, čelia podľa polície obvineniam z pašeráctva ľudí. Obaja muži sú občanmi Bosny a Hercegoviny, jeden z nich má aj chorvátske občianstvo. V Bosne sa nachádzajú tisíce migrantov, ktorí sa usilujú dostať sa do susedného Chorvátska, ktoré je členským štátom Európskej únie. 

Na juhu Slovinska zase došlo vo štvrtok k smrti utečenca zo Sýrie. Ako uviedla v piatok tamojšia polícia, 22-ročný mladík zomrel v meste Ilirska Bistrica na následky podchladenia a vyčerpania. Stalo sa to napriek tomu, že mu bola poskytnutá lekárska pomoc po tom, ako upovedomil svojich príbuzných žijúcich v Nemecku a zaslal im údaje o polohe v lese, kde sa nachádzal s tým, že už nevládze ísť ďalej.

Viac o téme: UtečenecDodávkaMigrantiBosnaSlovinsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu